Zena
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Gabrijelu je otpustio šef firme za čišćenje "Total Klin", Grejem Petersen, nakon što je saznao da je ova žena pojela ostatke sendviča u sobi koju je čistila, piše Dejli mejl.

Oštećena sada tuži poslodavca za nepravedno otpuštanje.

Kako Dejli mejl otkriva, tu je i pismo koje je šef poslao samohranoj majci nakon što joj je dao otkaz.

Šef Grejem Petersen pisao je Gabrijeli nakon disciplinskog saslušanja 23. novembra:

- Na saslušanju ste objasnili da ste našli sendvič u kuhinji pred kraj smene i uzeli ga bez razmišljanja. Rekli ste da je ranije klijent ostavio hranu u kuhinji i ponudio je, pa ste mislili da je u redu. Vaše objašnjenje smatrao sam nezadovoljavajućim jer ste potvrdili da vam niko nije ponudio hranu u kuhinji, ali ste ipak odlučili da je uzmete. Odlučio sam da je vaše ponašanje rezultiralo suštinskim kršenjem vaših ugovornih uslova što nepovratno uništava poverenje koje je neophodno za nastavak radnog odnosa - naveo je on.

Rekao je da razmišlja o tome da li bi manja sankcija od otpuštanja mogla biti prikladna, ali se odlučio protiv toga i zaključio da je jedino ispravno da odmah bude otpuštena. 

Sindikat za radnike migrante rekao je u pismu žalbe u Gabrijelino ime:

- Bilo je raznih punih poslužavnika ostataka sendviča koji su bili postavljeni da ih osoblje pojede. Gabrijela je shvatila da joj je takođe dozvoljeno da jede ovu hranu. Tako je neverovatno daleko izvan okvira razumnosti i razumevanja otpustiti zaposlenog jer je pojeo ostatke sendviča od tunjevine i krastavca. Sada shvatamo da se privilegija jedenja ostataka sendviča možda ne odnosi na angažovanu radnu snagu migranata u zgradi - naveli su oni između ostalog.

Total Klin, koji je prošle godine ostvario profit od 1,6 miliona funti, poslao je Gabrijeli otpusno pismo optužujući je za krađu, nakon što je uklonila hranu za poseban događaj klijenta.

Gabrijela se žalila na njeno otpuštanje, ali je Total Klin odbio da je vrati na posao.

- Sindikat sada pomaže Gabrijeli da preduzme sudske postupke zbog nepravednog otpuštanja i diskriminacije - naveli su u sindikatu.

 

 

- Važno nam je da održimo integritet naše radne snage i usluge tako što ćemo se pobrinuti da se na odgovarajući način pozabavimo svim radnjama koje potkopavaju naporan rad i reputaciju našeg neverovatnog tima koji se ponaša besprekorno - dodali su iz kompanije. 

Poverenje i poštenje su od najveće važnosti.

- Svi preduzeti koraci bili su u skladu sa zakonima o zapošljavanju Ujedinjenog Kraljevstva nakon odgovarajućeg istražnog i disciplinskog procesa. Nećemo dalje komentarisati ovo pitanje - zaključili su oni.

U kampanji na društvenim mrežama, sindikat Ujedinjenih glasova sveta saopštio je da sendvič koji je u pitanju ne košta više od 1,50 funti.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading