Patike
Foto: AP/Manuel Balce Ceneta (STF)

On je to izjavio na mitingu pred pristalicama u Mičigenu.

"Ako se ovo krivično gonjenje nastavi, niko neće hteti da posluje u Sjedinjenim Državama i mi ćemo postati zemlja trećeg sveta. U stvari, na mnogo načina smo to već postali - pogledajte samo našu južnu granicu," rekao je on.

Reč je o odluci njujorškog suda kojom je Tramp proglašen krivim za prevaru u proceni imovine Trampove organizacije. Bivši predsednik je već najavio da će se žaliti na ovu presudu.

 

2022. godine, državni tužilac Njujorka Leticija Džejms podnela je tužbu od 250 miliona dolara protiv Trampa, njegove dece i povezanih kompanija zbog sumnje u prevaru i lažno predstavljanje.

Ona je navela da je bivši predsednik naduvao vrednost svoje imovine u periodu od deset godina za između 812 miliona i 2,2 milijarde dolara. Prema tužiocima, takva prevara mu je pomogla da dobije kredite za izgradnju golf odmarališta u Majamiju , hotela u Vašingtonu i hotela u Čikagu .

Državni tužilac je takođe zahtevao da sud zabrani Trampu i njegovoj deci da na pet godina vode kompanije ili korporacije i apliciraju za kredite u državi Njujork, a Tramp Organizacionu kupovinu nekretnina.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading