Bajden
Foto: Tanjug/Tanjug/Ap

Kiseljov je na TV Rusija 1 rekao da je poslao zahtev Beloj kući za intervju sa Bajdenom kako bi se nastavio dijalog između zemalja nakon istorijskog intervjua ruskog lidera, prenosi RIA Novosti.

- Smatramo da naše zemlje nemaju priliku da slušaju i čuju jedna drugu i verujemo da je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin dao dostojan primer pristankom na intervju namenjen američkom gledaocu - naveo je Kiseljov.

Planirano je da intervju bude preveden na strane jezike i distribuiran na Telegram kanalu RIA Novosti, na sajtu ria.ru i brojnim medijskim platformama i društvenim mrežama medijske grupe kako u Rusiji tako i širom sveta.

Karlson je boravio u Moskvu u februaru kako bi intervjuisao ruskog lidera, a intervju je objavljen 9. februara. Značajan deo dvočasovnog razgovora bio je posvećen ukrajinskom sukobu i odnosima Rusije sa SAD, NATO-om i Zapadom.

Intervju je dobio više od 200 miliona pregleda na društvenoj mreži X. Intervju je privukao veliku pažnju u celom svetu, pošto je reč o prvom Putinom intervjuu jednom zapadnom novinaru posle početka napada Rusije na Ukrajinu u februaru 2022. godine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading