putin nazdravlja sa sijem
Foto: EPA/EPA-EFE/PAVEL BYRKIN / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Ekvador poništava svoju odluku o isporuci ruske opreme Sjedinjenim Državama, rekao je ruski ambasador Vladimir Sprinčan za RIA Novosti posle sastanka sa predsednikom Ekvadora Danijelpm Noboaom .

- U petak je održan sastanak sa predsednikom Ekvadora i detaljno je razgovarano o aktuelnim bilateralnim odnosima, sa akcentom na neke od komplikacija koje su nastale između zemalja poslednjih dana“, rekao je on.

- Od strane Ekvadora je potvrđeno da zemlja, s obzirom na neutralni status i stalno članstvo u UN , ne može dozvoliti da bude uvučena u sukob na bilo čijoj strani. Stav Ekvadora je da ne šalje oružje i municiju u vruće zone, a od strane Ekvadora  je potvrđeno da zemlja ne može da dozvoli da bude uvučena u sukob na bilo čijoj strani, već da doprinese mirnom rešavanju sukoba diplomatskim instrumentima - rekao je Sprinčan.

Odgovarajući na pitanje da li to znači da Ekvador neće prebaciti rusku opremu u SAD, ambasador je rekao: „Da“.

- Ovo će postati zvanično poznato početkom sledeće nedelje - dodao je Sprinčan.

Podsetimo, 31. januara predsednik Ekvadora Danijel Noboa je izjavio da će njegova zemlja prebaciti vojnu opremu ruske proizvodnje u Sjedinjene Države u zamenu za novu opremu, uprkos protestima Moskve!

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading