" PUTIN GA JE OTROVAO" Bajden javno optužio ruskog predsednika za smrt Navaljnog: "CEO SVET TREBA DA ZNA, AKO BUDE NAPAO..."
Printscreen

On je istakao da je uveren da je predsednik Vladimir Putin odgovoran za njegovu smrt.

„Nisam ni iznenađen, ni ogorčen vestima“, rekao je Bajden i dodao da se „Navaljni „hrabro“ suprotstavio korupciji i nasilju u Putinovoj administraciji“.

Kaže da nema razloga da ne veruje izveštajima o njegovoj smrti.

„Nemojte da se zavaravate, Putin je odgovoran za smrt Navaljnog“ i to je „još veći dokaz Putinove brutalnosti. Putin ga je otrovao, hapsio, izolovao, ali ga ni sve to nije zaustavilo. Navaljni je nakon trovanja mogao da bude bezbedan, ali se vratio u Rusiju. Verovao je u svoju zemlju, zato je to uradio. Vlast u Rusiji će verovatno reći svoju verziju događaja, Putin je odgovoran za ovo. Navaljni je bio sve što Putin nije", rekao je Bajden.

„Ova tragedija nas podseća na ulog ovog trenutka. Moramo obezbediti sredstva kako bi Ukrajina mogla nastaviti da se brani“, upozorava Bajden.

Tvrdolinijski republikanci drže važan zakon o pomoći Ukrajini u Kongresnom domu, nakon što je prošao u Senatu uz dvostranačku podršku.

„Putin i ceo svet treba da znaju. Ako bi nas bilo koji protivnik napao, naši saveznici iz NATO-a bi nas podržali, a ako bi Putin napao saveznika iz NATO-a, SAD će braniti svaki pedalj teritorije NATO-a“.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading