KO IMA OVU TETOVAŽU, NE PUŠTAJU GA U NJUJORK Ništa ne pitaju, odmah hapse! (FOTO)
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Pripadnicima Nacionalne garde države Njujork rečeno je da provere sve migrante koji pristižu u "Veliku jabuku" na karakteristične tetovaže koje ih povezuju sa opakom venecuelanskom uličnom bandom „Tren de Aragua“, saznaje Njujork Post.

Uredba dolazi pošto je njujorška policija ove nedelje izdala „Upozorenje o situacionoj svesti“ u kojem se upozorava da brutalna banda sve više objavljuje svoje prisustvo u pet opština – sa članovima koji traže azil na američkoj granici i hrle u Njujork da se pridruže drugim banditima.

„Došlo je dotle da su morali da objave politiku upotrebe sile kao da smo u zoni borbenih dejstava“, rekao je jedan izvor iz Nacionalne garde u sredu.

„Tren de Aragua“ — na španskom znači aragvanski voz, oznaka prepoznavanja bande kao železničkog radničkog sindikata u Aragvi, u Venecueli — raste u broju u Velikoj jabuci i policija ga povezuje sa nedavnim širenjem pljački mobilnih telefona, objavio je Post ove nedelje.

Brutalna banda je sada čvrsto na radaru njujorške policije, sa novim upozorenjem u biltenu:

„Novo ustanovljeno prisustvo Tren de Aragve u Njujorku može podstaći dalje nasilje u vezi sa bandama — uključujući ubode nožem, napade i pljačke — izazivajući zabrinutost za javnu bezbednost".

BONUS VIDEO


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading