Karađorđe
Foto: Printscreen/Javno vlasništvo

Iako je Vraneš jasno objasnio da Opština Pljevlja (većinski srpska) obeležava dan svih "Srba od Australije do Amerike", novinarka "Vijesti" je nekoliko puta pokušala da ga isprovocira, upadajući mu u reč i postavljajući pitanje "da li se time obeležava Dan državnosti Srbije" o kom Vraneš nije ni pričao.

Posebno je zabolelo novinarku i kad je Vraneš citirao Njegoša koji je za Karađorđa rekao da je besmrtan.

- Da li je to stav istoričara ili predsednika Opštine?! - uglasilo je novo pitanje krajnje neprofesionalnim i povišenim tonom koji ne dolikuje novinarskoj profesilji.

Kasnije u prilogu i komentariše da je Vraneš hirurg, ali ne ulazi u to da li je Njegoš pogrešno citiran, imajući u vidu da je sve što je Vraneš rekao bilo gola istina.

Veselin Bošnjak iz URE dodao je ulje na vatru, konstatujući da je to što Srbi iz Pljevalja obeležavaju godišnjicu I srpskog ustanka i donošenja Sretenjskog ustava "podrivanje etničkih razlika". Da je neki šovinista izjavio da je strašno što muslimani u Pljevljima slave Bajram, opravdano bi na sebe navukao gnev javnosti. Sa druge strane, izlgeda da je postalo normalno braniti Srbima da obeležavaju datume iz svoje istorije, a što je viđeno i na primeru proslave Dana Republike Srpske.

Koliko je situacija u Crnoj Gori postala bizarna govori i činjenica da da Karađorđe je živ, genijalne "Vijesti" bi tražile da bude izručen Haškom tribunalu. Toliko o tome ko podriva etničke razlike.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading