"RUSIJA JE HTELA U NATO" Karlson otkrio nove, šokantne detalje razgovora sa Putinom (VIDEO)
Foto: Alo ilustracija

Karlson je rekao da je Putin izgleda voljan da pregovara sa Zapadom i o okončanju ukrajinskog sukoba i o novom odnosu snaga u svetu.

- Diplomatija je umetnost kompromisa i skoro svi "osim možda Sjedinjenih Država tokom unipolarnog perioda" to razumeju. Ali, iako Putin želi da se sukob okonča, njegova pozicija će se samo jačati što duže bude trajao - rekao je Karlson.

Jedno od najvećih otkrića u intervjuu za Karlsona bilo je da je Rusija zatražila da se pridruži NATO-u – i dok je tadašnji predsednik SAD Bil Klinton delovao kao da je za to, njegovi pomoćnici su se suprotstavili toj ideji i ona je na kraju propala.

Pošto je čitava poenta NATO-a bila da drži Sovjetski Savez podalje od Zapadne Evrope, Karlson je rekao u Dubaiju, da „ako Rusi zatraže da se pridruže Alijansi, to bi značilo da ste rešili problem i da možete da pređete na nešto konstruktivno sa život".

- Ali mi smo to odbili. Sedite u saunu sat vremena i razmislite šta to znači - dodao je Taker Karlson.

Problem sa zapadnim političarima

Političari na Zapadu sebi ne postavljaju "ostvarljive" ciljeve, tvrdi Karlson.

- Čuo sam lično zvaničnike američke vlade kako kažu dobro, samo moramo da vratimo Krim Ukrajini. To se neće dogoditi, osim nuklearnim ratom. To je suludo, zapravo - rekao je on. 

- Čak i iznošenje ovakve ideje pokazuje da ste dete, da uopšte ne razumete tematiku i da nemate pravi osećaj šta je moguće - zaključio je novinar.

Prema Karlsonu, jedno od najvećih problema u SAD i na Zapadu uopšte je tendencija da se sve svede na Minhensku konferenciju 1938. godine, na kojoj su Britanija i Francuska nastojale da "umire" nacističku Nemačku dajući joj deo Čehoslovačke.

- Istorijski šablon američkog kreatora politike je sićušan – u stvari postoji samo jedan – i to je dvogodišnji period kasnih 1930-ih, i sve se zasniva na tom razumevanju istorije i ljudske prirode. To je suludo - rekao je Karlson.

Reagovanje na reakciju

Upitan zašto nije pokrenuo određene teme sa Putinom, Karlson je rekao da želi da uradi intervju jer ga zanima kako ruski lider vidi svet – a ne da se ubacuje u diskusiju.

Većina novinara koji intervjuišu lidere koje SAD ne vole imaju tendenciju da govore o sebi, dodao je Karlson, a pošto mu je stalo samo do odobravanja svoje žene i njihove dece, nije morao da se ističe.

Upitan da prokomentariše bivšeg kandidata za predsednika SAD Hilari Klinton koja ga je nazvala "korisnim idiotom" za Rusiju, Karlson se nasmejao.

- Ona je dete, ja je ne slušam. Kako ide s Libijom - pitao je.

Novosti

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading