Vladimir Putin
Foto: Alo/Tanjug

Međunarodna publika mora da čuje i drugu stranu po povodu ovog sukoba, naglasio je.

- Ako budemo slušali samo NATO, doći će do trećeg svetskog rata, jer sve što se na Zapadu govori jesu pozivi na neobuzdanu pomoć Ukrajini po svaku cenu i sve više slanja oružja - istakao je francuski političar.

Očigledno je da Kijev ne može da pobedi, zato je ovaj intervju toliko važan, dodao je on.

Egipatski list "El Vatan" ocenio je Putinov intervju kao istorijski kojim je ruski predsednik, govoreći o problemima u SAD sa migracijama i državnim dugom, poslao poruku Vašingtonu.

Zapad nije uspeo da izoluje Rusiju, shvatili su zapadni mediji nakon intervjua u kome je Putin, kako piše "Njujork tajms", pokazao "taktičko samopouzdanje" u kritičnom trenutku za Ukrajinu, kada se Kijev suočava sa ozbiljnim izazovima na bojnom polju i kada je pitanje pomoći iz SAD u zastoju.

Putin je poručio da će civilizacijska i kulturna zajednica Rusa i Ukrajinaca određena pravoslavnom verom i zajedničkom istorijom na kraju odrediti njihov odnos, a sve sporedno će se povući, ocenio je savetnik patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila, protojerej Nikolaj Balašov.

Prema rečima savetnika ruskog patrijarha, Putin često izražava svoje duboko unutrašnje uverenje da su Rusi i Ukrajinci jedan narod.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading