Tramp o Putinu
Foto: AP/Brendan McDermid (POOL)

"Predsednik Sjedinjenih Država mora da ima pun imunitet kako bi mogao da radi ono ono što je dobro za našu zemlju. Ne sme se dozvoliti da ova presuda koja uništava američku naciju ostane na snazi", naveo je Tramp na svojoj društvenoj mreži "Istina", reagujući na odluku suda u Vašingtonu u kojoj se navodi da bivši predsednik SAD nema predsednički imunitet i da može biti krivično gonjen po optužbama za navodni pokušaj poništavanja rezultate izbora 2020. godine.

On je dodao da će, ukoliko ne bude poništena, odluka "strašno naškoditi" instituciji predsednika SAD i samoj državi.

"Predsednik će zazirati da deluje iz straha od opake odmazde suprotne strane nakon što napusti funkciju. Znam, iz ličnog iskustva, jer upravo kroz to prolazim. To će postati političko oružje koje će se koristiti za mešanje u izbore", naveo je Tramp, prenosi Sputnjik.

Očekuje se da će Tramp da se žali na presudu, što znači da bi slučaj mogao da dospe do Vrhovnog suda, gde konzervativci imaju većinu.

Američki specijalni tužilac Džek Smit optužio je Trampa da je planirao da poništi pobedu Džozefa Bajdena na izborima 2020. godine i da je načinio krivično delo kako bi ostao na funkciji.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading