Eutanazija
Foto: Printscreen/Foto: Twitter/printscreen

Ona je bolovala od teške bolesti, a imala je nekoliko umreženih dijagnoza, Upravo zbog toga, lekari u Holandiji odobrili su joj eutanaziju.

Nakon smrti, Lorenini roditelji su objavili saopštenje na njenom nalogu na društvenoj mreži X, potvrđujući njenu smrt.

- Loren je preminula mirno u 13.55 u prisustvu svojih roditelja Leoni i Petera i njenog najboljeg prijatelja Laua. Želeli bismo da vam se zahvalimo na saosećanju i podršci. Leoni, Peter i Lau - pisalo je u saopštenju.

 

 

Najavila svoju smrt

Devojka se emotivnim rečima oprostila od javnosti, najavljujući svoju smrt.

28-godišnja Loren Hove počela je da dokumentuje svoju prijavu za eutanaziju 2022. godine na svom blogu. Dijagnostikovan joj je ME 2019. godine, a takođe je podelila sa pratiocima da ima autizam, anksioznost i ADHD. Mijalgični encefalomijelitis se često naziva sindromom hroničnog umora, međutim, Hove nije volela da koristi taj izraz jer je verovala da ne obuhvata težinu njene iscrpljenosti.

Asistirano umiranje odnosno eutanazija je legalna u Holandiji od 2002. godine. Prema kampanji "Dostojanstvo u umiranju", godišnje u zemlji ima u proseku oko 3.500 slučajeva potpomognutog umiranja ili dobrovoljne eutanazije.

Na Loreninom blogu ona je pričala da joj je, kada je prvi put rekla svom lekaru opšte prakse da želi da bude dobrovoljno eutanazirana, rekao da poštuje njene želje, ali da to ne može sam da uradi jer je njen slučaj složen zbog njenih psihičkih stanja.

 

 

Loren se zahvalila ljudima na podršci i najavila da će umreti u subotu, 31. januara između 13.30 i 14.30 časova.

 

 

- Ako se poznajemo dugo i dobro ili samo malo, nije važno. Zahvaljujući svima vama, osećala sam se manje samom i veoma sam zahvalna na tome - napisala je 28-godišnjakinja.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading