Hindi Radžab
Foto: Printscreen/Printscreen Facebook

Veruje se da je devojčica Hind Rajab jedina preživela od sedam putnika koji su bili u automobilu u gradu Gazi, a koji je bio deo konvoja na koji je otvorena vatra.

Ali, njena sudbina još nije poznata, kao ni sudbina dvojice radnika palestinskog Crvenog polumeseca koji su išli spasiti devojčicu, a s kojima je izgubljen svaki kontakt.

"Molila nas je da dođemo po nju"

- Hind nas je stalno molila da dođemo po nju, da pošaljemo nekoga po nju. Rekla je da pada mrak - rekla je radnica Crvenog polumeseca koja je poslednja bila u kontaktu s Hind, Rana al-Faqeh.

Rana je i dalje vrlo potresena ovim događajem, a rekla je da se njen hitni spasilački tim "osećao paralisano".

- Rekla sam joj ako padne noć i još ne možemo poslati tim, da pokuša zatvoriti oči i pretvara se da se igramo žmurke. Da zatvori oči i počne brojati - rekla je i dodala da je čula pucnjeve u pozadini tokom poziva.

Iako je Crveni polumesec zaključio da je dovoljno sigurno poslati hitnu pomoć četiri sata nakon što je poziv primljen, ubrzo su izgubili kontakt s njom, a više nisu imali kontakt niti sa spasiocima.

Prvi koji je razgovarao s Crvenim polumesecom bio je Hindin 15-godišnji rođak Lajan Hamadeh, zarobljen u istom vozilu blizu benzinske pumpe u gradu Gazi dok su se približavali izraelski tenkovi i trupe.

"Pucaju na nas"

- Pucaju na nas. Tenk je pored mene - čuje se Hamadeh kako govori na drugoj audiosnimci koju je objavio Crveni polumesec, a potom se čuju krici uz zvukove rafalne paljbe.

Hamadeh i još pet članova porodice ubijeni su u tom napadu, navodi Crveni polumesec.

Jedina preživela, Hinda, ostala je na liniji razgovarajući s Ranom i psihologom tri sata, koji su je pokušavali umiriti dok su se pripremali poslati hitnu pomoć.

- Govorila je da su svi oko nje mrtvi ili da spavaju, bila je uplašena, molila me je da ne prekidam liniju - priča Rana potreseno, no linija je nakon nekoliko sati nepovratno izgubljena.

Majka djevojčice već danima čeka ispred bolnice u Gazi, nadajući se da će hitna pomoć dovesti njeno dijete, no svakim danom te su nade sve manje.

Izraelska vojska rekla je da nije upoznata s navedenim incidentom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading