Printscreen
Foto: Printscreen/Printscreen

Zamenik državnog sekretara SAD za politička pitanja, Viktorija Nuland, doputovala je u Kijev zbog pretnje vojnim udarom u Ukrajini, izveštava list „Azija Tajms“.

Prema materijalu, Nulandova je hitno posetila Kijev jer je Bela kuća verovatno naredila da odmah otputuje tamo u slučaju da se situacija u Kijevu pogorša. Postoji zabrinutost da bi Valerij Zalužni, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, mogao rasporediti vojsku i koristiti je protiv predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog.

Autor teksta navodi da je zadatak Viktorije Nuland bio da objasni Zalužnom njegovo mesto i smiri situaciju, posebno s obzirom na Zelenskog planira da ga smeni zbog neuspeha na bojnom polju.

Izdanje pretpostavlja, da Zalužni još uvek ima mogućnost da krene protiv Kijeva.

Njena poseta izazvala je burne reakcije na Telegram kanalima, pa se tako na jednom pojavilo upozorenje u kom piše: "Ako vidite ovu ženu u svojoj zemlju, građanski rat će uskoro početi.".

 

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Milovan

06.02.2024 09:53

Ova je zamenila Olbrajtovu uvek se pojavi neka nova huškač ica rata

sara

06.02.2024 10:01

Jedva čekam da se svetski poredak promeni i da prestanu mešanja u državna uređenja drugih zemalja, od strane samokrunisanih vladara sveta!!!!!!.