"NEĆEMO OKLEVATI DA UZVRATIMO NAPAD" Novi rat na pomolu: Ova država spremna da se obračuna sa Amerikom
EPA

"Iran neće oklevati da uzvrati na bilo kakav američki napad na njegovo tlo" saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova pošto Bela kuća nije isključila mogućnost da direktno napadne Iran.

U nedelju savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan rekao je SAD će nastaviti sa napadima na proiranske grupe u Iraku i Siriji,ali nije hteo da precizira da li se ta odmazda odnosi i na Iran.

SAD i Velika Britanija su saopštile da su u subotu bombardovale desetine ciljeva u Jemenu kao odgovor na ponovljene napade pobunjenika Huti koje podržava Iran, na brodove u Crvenom moru i Adenskom zalivu.

Ti napadi iz vazduha na Jemen su usledili dan posle serije američkih napada na elitne iranske snage i proiranske oružane grupe u Siriji i Iraku u odgovoru na pogibiju tri američka vojnika u napdu u Jordanu 28. januara.

"Islamska Republika neće oklevati da iskoristi svoje sposobnosti i odgovori agresoru...", rekao je novinarima portparol iranskog Ministarstva spoljnih poslova Naser Kanani i osudio američke napade u Iraku, Jemenu i Siriji kao "ilegalne" i kao deo "politike potpune podrške" Izraelu.

Teheran "ne nastoji da pogorša tenzije i krize u regionu i nikada nije podržavao te tenzije i krize", ocenio je portparol.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading