Teksas
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Fil Mekgro (73) je rekao da je posetio granicu kako bi sopstvenim očima video kako ilegalni migranti preplavljuju SAD.

- Više od šest miliona ilegalnih migranata je prešlo iz Meksika u Teksas za samo tri godine. 33 različite savezne države naše zemlje imaju manje stanovnika od tog broja - poručio je on. 

Podsetimo, samo u decembru je zabeleženo više od 300.000 prelazaka, a situacija u Teksasu se zahuktala krajem januara kada je Vrhovni sud SAD naložio saveznim vlastima da uklone bodljikavu žicu sa granice. Međutim, guverner Teksasa Greg Abot je to dobio rekavši da mora da se zaustavi "invazija migranata". Od tada traje veliki spor Teksasa i federalne administracije.

Kritikovao je odgovor federalnih vlasti na ilegalnu migraciju, a potpredsednicu SAD Kamalu Haris je nazvao "imigrantskom caricom", dodavši da je potpuno nestala iz javnosti iako ovo pitanje unosi duboki jaz u zemlji.

- Pogodite koliko puta je bila na granici? Jednom - rekao je on.

- Teksaška policija je zaplenila više od 454 miliona doza fentanila tokom ove misije. Guverner Abot je kazao da je federalna vlast prekršila pakt koji postoji između SAD i saveznih država. Abot je dodao da je predsednik Bajden odbio da ojača te zakone i da ih je čak prekršio. Rezultat je prava humanitarna kriza, kakvu nikada nismo videli, ilegalni migranti prelaze u rekordnim brojevima, a novac poreskih obveznika se troši na rušenje granične infrastrukture - poručio je Dr Fil u dužem obraćanju koji je preneo medij "Rebel News".

Zamenik guvernera Teksasa Den Patrik prošle nedelje je zamolio Bajdena da smanji tenzije, ali je insistirao da njegova država ima pravo da se brani, kao i da brani Ameriku.

- Imamo pravo da branimo naše građane. Imamo pravo da branimo ovu zemlju. I upravo to radimo. Mladići i žene koji služe u našoj Nacionalnoj gardi, oni su najbolji od najboljih. Zašto bi on želeo da šalje bilo koga da ulazi u okršaj sa njima - dodao je on.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading