JEL SE OVO NAZIVA DEMOKRATIJOM? Nemački predsednik poistovetio pristalice AFD-a s pacovima
EPA/Adam Berry

- Kada je naša demokratija napadnuta... demokratski centar, velika većina našeg društva, mora da zauzme stav i da jasno stavi do znanja da smo posvećeni svojoj demokratiji, da branimo ovakvu Nemačku i nećemo dozvoliti da ovu zemlju upropaste ekstremistički hvatači pacova - izjavio je Štajnmajer na sastanku sa poslovnim i sindikalnim liderima u Zamku Belvi u Berlinu.

Kako navodi američki portal "Ziro hedž", "napad na demokratiju" odnosi se na navodni "tajni sastanak" u Potsdamu prošlog novembra na kojem se navodno razgovaralo o "deportaciji" migranata.

Sastanku su prisustvovala tri predstavnika AFD, ali i dva člana Hrišćansko-demokratske unije. Prisutni su negirali da se razgovaralo o planovima za "deportaciju", a u govoru u nemačkom Bundestagu u sredu, jedna od lidera AFD, Alis Vajdel, opisala je povezane izveštaje u nemačkim medijima kao "kampanju klevete bez presedana".

Štajnmajerov izbor reči podseća na komentar koji je objavila nemačka javna televizija ARD u novembru 2022. povodom kupovine Tvitera od strane Ilona Maska.

U komentaru se upozorava da će vraćanjem slobode govora na platformi, kao što je Mask obećao, "rasističkim i zavereničkim pacovima" biti dozvoljeno da "ispuze iz svojih rupa", i zaključuje se da "Tviter može ostati relevantan samo ako su upravo ti pacovi… zabijeni u svoje rupe", ističe američki portal.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading