škola
Foto: Alo/Alo

Naime, katolička devojačka škola u Regenzburgu (Bavarska) idilično je smeštena pored parka dvorca gde je bila rezidencija kneževske porodice Turn i Taksis.

U pismu od 30. januara dr Hans Lindner, direktor St. Marien Oberschule & Realschule piše: – Bez obzira na doba dana, vaše ćerke bi trebalo da pešače do škole u ​​grupama i da koriste samo dobro osvetljene ulice.

Pismo zvuči šokantno, ali prema rečima portparolke policije Korin Vildtijer, direktorka ima legitiman razlog da ga napiše.

- Katolička devojačka škola nalazi se nedaleko od glavne stanice u Regenzburgu. Smatramo da su zelene površine u blizini glavne stanice prioritetna oblast zbog visokog nivoa kriminala, rekla je portparolka policije Korin Viltijer.

Nemački mediji javljaju da se krajem januara u blizini škole dogodilo silovanje. U pritvoru su i dvojica osumnjičenih iz Tunisa (20, 22).

Direktorka škole Lindner piše da su promenada Furst-Anselm i, ne manje važno, oblast železničke stanice žarišta kriminala, čak i tokom dana, uprkos pojačanom prisustvu policije i službi bezbednosti.

To znači da učenice nisu bezbedne, iako je tamo više oficira.

Direktorka je za "Mitelbajeriše cajtung" objasnio da ne želi da širi paniku i da nije bilo incidenata sa učenicama: – To je bilo čisto preventivno pismo, rekao je on.

Među osumnjičenima je mnogo Tunižana

U 2023. značajno su porasli slučajevi, između ostalog, seksualnih delikata i fizičkih povreda u Bahnhofsviertelu. Bild je saznao da među osumnjičenima ima mnogo Tunižana. U 2023. godini, prema policijskim podacima, oni su najveći broj osumnjičenih ne-Nemaca.

Trenutno se procesuira 25 Tunižana iz obližnjeg centra za izbeglice – uglavnom zbog zločina u blizini železničke stanice. Ova ročišta se održavaju kratko vreme nakon izvršenja krivičnog dela, a kazne ne mogu biti duže od godinu dana.

U 2022. godini oko Glavne stanice registrovano je 748 krivičnih dela, a 2018. godine 875. - Brojke za ovu 2023. godinu na području stanice premašiće brojke iz prethodnih godina, kaže portparolka policije.

Bavarski ministar unutrašnjih poslova Joahim Herman (67, CSU) rekao je za Bild: Policijski štab u Oberpfalcu ima jasan zadatak da se dosledno bori protiv stope kriminala u oblasti oko centralne stanice u Regenzburgu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading