proročica
Foto: Shutterstock/Foto: Alo! ikustracija/Shutterstock/Printscreen

Baba Vanga nije kril da ne veruje u smrt što je uvek isticala. Kako je verovala, duša se uvek vraća.

Zbog toga što nije verovala ni u savremenu medicinu, ne zna se tačno od čega je bolovala, a pila je uvek čajeve, što je preporučivala i ljudima koji su dolazili kod nje. 

Na pitanje novinara da li pije lekove, ona je ovako ispričala:

"Ne, pre mnogo godina doktor mi je zbog pritiska preporučio tablete. Međutim, prestala sam da ih uzimam jer sam loše reagovala na njih, usta su mi se počela jako sušiti, nisam mogla normalno micati jezik, bila sam pospana, a kad bih popila vodu, nije mi imala ukus vode."

"Kako se opuštate?"

"U tišini. Zatvorim se u sobu i ne želim nikoga da vidim. Ležim na leđima u tišini. To je jedini način da se zaista opustim."

Pored svih predviđanja, Baba Vanga je videla i svoju smrt.

"Stanje joj se jako pogoršalo," konstatovali su u ponoć 10. avgusta 1996. godine.

Doktori okupljeni u Vanginoj kući zabrinuto su se pogledali. Niko više nije osećao ni tračak nade da će se oporaviti. I ona je znala – svoju smrt videla je godinama ranije.

Iako je godinama uspešno pomagala ljudima alternativnim metodama, sebi travama nije htela da pomogne. Ni mnogo pre, kad je tek saznala da ima opaku bolest, nije pristajala na doktorsku pomoć. Na moderne lekove, preglede... ni na šta. Te odluke držala se do samoga kraja. U zadnjim mesecima pristala je ipak da ode u bolnicu u Sofiji.

Najveći stručnjaci okupili su se i zaključili da joj je potrebna operacija. Bugarska proročica kategorički je to odbila.

"Živeću onoliko koliko mi je suđeno da živim na ovom svetu," uvek je isticala. Znala je da je to bila njena poslednja noć.

Vangina daljnja rođaka, koja je do poslednjeg trenutka bila kraj njenog uzglavlja, posvedočila je da je proročica u tom trenutku zatražila čašu vode, koru hleba i da je - temeljno okupaju! Tek tad je prozborila:

"E, sad je sve u redu!"

Oko devet sati, pričala je mlada rođaka, Vanga je rekla, ponajviše zato da bi umirila rođake, da su po nju “došli duhovi“. Kazaljke samo što nisu pokazale 10 sati, Vanga je zaista klonula. Stručnjaci su odmah poželeli da prouče njen mozak, ali sestra je to zabranila.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading