Oluja u Norveškoj
Foto: Tanjug/Tanjug/Ap

Niko od 14 putnika u autobusu nije povređen, saopštila je policija. U nekim delovima Norveške zatvorene su škole, putevi, tuneli i mostovi.

Olujni vetar je pocepao nekoliko prozora hotela u Bodu u okrugu Nordland, gde je policija izdala upozorenje o "opasnosti po život". Bodo se nalazi severno od arktičkog kruga.

Oluja u Norveškoj

Tanjug/Ap

 

 

Menadžer hotela potvrdio je štetu na 13-spratnom hotelu Radisson Blu. Oštećenje je nastalo na poslednjem spratu hotelske zgrade. Oko centra Bodoa postavljen je policijski kordon. Oštećenja je pretrpela i bolnica u Harstradu. Fotografije u norveškim medijima pokazuju da je platforma za sletanje helikoptera prepuna krhotina.

„Clopovi lete po celom gradu i vidljivost je loša“, rekao je portparol grada Oivind Arvola za norvešku televiziju NRK.

Oluja, za koju su norveški meteorolozi rekli da je najjača koju je zemlja videla u poslednjih 30 godina, pogodila je u sredu centralnu Norvešku. Juče se oluja pomerila na sever. Meteorološki zavod izdao je crveno upozorenje za arktički region.

Norveški rekord postavljen je u sredu uveče po jakom vetru, prenose mediji u zemlji. Prosečna brzina vetra u Norveškoj bila je ekvivalentna uraganu kategorije 3 jer je bila preko 190 km/h. Meteorolozi kažu da će se oluja pomeriti na severoistok i oslabiti i da će vetrovi početi naglo da opadaju, piše Skaj njuz.

Bjornar Gaasvik, portparol policije u regionu Troendelag, rekao je za norvešku novinsku agenciju NTB da je državna agencija za javnu bezbednost tokom noći primila između 40 i 50 izveštaja od ljudi pogođenih olujom.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading