MAJKA DEČAKA UBICE IZJASNILA SE KAO NEDUŽNA ZA KUPOVINU PIŠTOLJA Njen sin je priznao krivicu 2022. godine za krvoproliće u Mičigenu
Foto: Shutterstock

Kako navodi Rojters, Dženifer Krambli izjasnila se u prvom suđenje protiv nje i njenog supruga Džejmsa na osnovu četiri tačke za ubistvo iz nehata, pošto tužilaštvo smatra da su oni nemarno postupali i nisu na sigurnom držali pištolj koji je njihov sin Itan upotrebio kada je pucao.

Džejmsu Krambliju, koji je pištolj kalibra od devet milimetara kupio svom sinu nekoliko dana pre nego što je dečak pucao u srednjoj školi Oksford u blizini Detroita, suđenje je zakazano za mart.

Itan Krambli, koji je imao 15 godina u vreme pucnjave, priznao je krivicu 2022. po više od 20 tačaka, uključujući četiri za ubistvo prvog stepena, a u decembru je osuđen na doživotni zatvor bez uslovnog otpusta.

Tužioci su optužili njegove roditelje da su znali da je mentalno stanje njihovog sina bilo u ''upitnom stanju'' i da predstavlja opasnost za druge, ali su mu ipak dozvolili da ima pristup vatrenom oružju, uključujući pištolj kojim je ubio drugove iz razreda.

U Mičigenu, deci mlađoj od 18 godina je dozvoljeno da imaju pištolj samo kada love ili vežbaju gađanje na metama u streljani uz prisustvo odraslih, kao i u drugim ograničenim okolnostima, prenosi Tanjug.

BONUS VIDEO

 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading