Aukcija lamborgini
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/Tviter

Lamborgini Diablo VT Roadster, koji je proizveden 1997. godine, jedan je od ukupno 132 primerka ovog automobila koji su u istoriji "sišli sa trake".

Međutim, jedini je od svih automobila te marke koji je u Le Mans ("šerpa") plavoj boji i jedini sa personalizovanom oznakom "Donald Tramp 1997 Diablo".

U vlasništvu bivšeg američkog predsednika Trampa ovaj četvorotočkaš se nalazio sve do 2002. godine, a zbog upečatljive istorije pomama za njim je na aukciji bila iznad svih ičekivanja. Cenu od milion dolara zainteresovani su izlicitirali već u prvih minut i po, da bi na kraju u ruke srećnog kupca otišao za 1.100.000 američkih dolara.

@thestradman Crazy price for a Diablo VT Roadster #Lamborghini ♬ original sound - TheStradman

Trampov Diablo do "stotke" za nešto više od četiri sekunde

Diablo Donalda Trampa je zaista upečatljivih karakteristika: opremljen je V12 motorom od 5700 "kubika" i 493 konjske snage, koji razvija maksimalnu brzinu od 202 kilometra na čas. Do "stotke" mu treba samo 4,1 sekunda. Od momenta proizvodnje, ledendarni lamborgini prešao je samo 24.834 kilometra.

Ovo nije prvi put da se automobil ove marke i godišta našao na aukciji.

Prošle godine primerak u crvenoj boji sa pređenih 68.500 kilometara otišao je "ispod čekića" za 291.500 dolara, dok je početkom januara dve godine mlađi Diablo koji je prešao 30.000 kilometara prodat za skoro pola miliona dolara.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading