ostin
Foto: EPA/Foto: EPA/JIM LO SCALZO

Upravo to se desilo Džozefu Bajdenu, kada je njegov ministar odbran Lojd Ostin, bez njegovog znanja nekoliko dana zbog raka prostate "vodio rat iz bolničke sobe".

Ovako ignorantsko ponašanje svog šefa pokušao je da opere sam Ostin, preuzimajući svu odgovornost na sebe, i izvinjavajući se što je "pokušao da sakrije svoje probleme sa rakom od američkog naroda, pa čak i od samog predsednika".

Na svom prvom brifingu održanom za dve godine – Ostin je rekao da je pokušao da zadrži svoju bolest u tajnosti i da se njegovo osoblje trudilo da prikrije njegov zdravstveni status dok je odlazio na operaciju u decembru.

- Želim da budem kristalno jasan, nismo ovo uradili kako treba. Nisam postupio kako treba.Trebalo je da kažem predsedniku o mojoj dijagnozi raka. Trebalo je da kažem svom timu i američkom narodu i preuzimam punu odgovornost - rekao je Ostin.

Američki ministar odbrane e je napomenuo da njegova pozicija "znači gubitak privatnosti koju većina nas očekuje", ali je priznao da "američki narod ima pravo da zna kada se njihovi lideri suočavaju sa zdravstvenim izazovima koji mogu uticati na njihovu sposobnost da obavljaju svoje dužnosti, čak i privremeno".

- Opet, radi se više o privatnosti nego o tajnosti. U mom slučaju, trebalo je da obavestim svog šefa. Nisam - dodao je Ostin.

Kako se šef nije sam zapitao šta mu je s ministrom, kao i ko je vodio Američku vojsku dok se Ostin nije pridigao u bolničkom krevetu – i dalje je nejasno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading