SAD
Foto: AP/Maya Alleruzzo (STF)

- Predsednik Džozef Bajden i ja smo jasno stavili do znanja da SAD neće tolerisati napade na naše snage. Učinićemo sve što je potrebno da zaštitimo naše trupe i interese - kazao je Ostin na konferenciji za novinare, komentarišući nedavne napade na jednu od američkih vojnih baza na Bliskom istoku.

Ostin se osvrnuo i na svoje zdravlje, poručivši da nema nameru da podnese ostavku uprkos skandalu oko njegove nenajavljene hospitalizacije nakon što mu je dijagnostikovan rak.

On je naveo da je postupio "pogrešno" u situaciji sa informisanjem rukovodstva SAD o svom zdravstvenom stanju, i uputio javno izvinjenje američkoj javnosti.

- Pogrešno sam pristupio tom pitanju, jer trebalo je da kažem predsedniku Bajdenu o svojoj dijagnozi raka, kao i svom timu i američkoj javnosti. Izvinjavam se njegovom kolegama i američkom narodu - poručio je Ostin.

Ostin je svoj prvi radni dan nakon višemesečnog odsustva iz Pentagona započeo 29. januara sastankom sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, koga je obavestio da se "još uvek nije potpuno oporavio".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading