Omladina
Foto: AP/Alexander Zemlianichenko (STF)

- Siguran sam da, ako se osećate fokusirano, samopouzdano i ciljano idete ka svom cilju, ispunićete svoj san, i uspećemo još više. Ovom izložbom želeli smo da pokažemo šta je naša zemlja uradila u poslednjih 15-20 godina i imamo čime da se ponosimo - obratio se ruski lider prisutnima sa bine na kongresu ruskog pokreta dece i omladine.

Putin je ukazao da su učesnici "Pokreta prvih" za godinu dana poslali tri miliona pisama borcima na liniji fronta, da su posadili dva miliona stabala za Dan narodnog jedinstva i prikupili oko 400.000 knjiga za svoje vršnjake u Donbasu i Novorusiji.

Kako je naveo, ukupno u "Pokretu prvih" ima skoro pet miliona ljudi, dok je sedam miliona učestvovalo u događajima.

- To je ogromna vojska - ocenio je Putin, a zatim zajedno sa decom, otpevao himnu Ruske Federacije.

Deca su počela da pevaju himnu na sceni, a ruski lider je naizmenično davao mikrofon učesnicima, a potom se i sam pridružio horu dečijih glasova rečima "moćna volja, velika slava".

- Pokret prvih je zajednica dece, tinejdžera i odraslih, koja objedinjuje državne i javne institucije radi formiranja jedinstvenog obrazovnog okruženja za školarce i studente.

U njemu učestvuje više od četiri miliona ljudi. Više od 40.000 primarnih ogranaka pokreta redovno radi u 89 ruskih regiona.

Prošle godine, događaji u zajednici dostigli su više od sedam miliona ljudi, navodi organizacija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading