danijel živković
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/ Al Jazeera Balkans

“Do potpune reforme stranke potrebno je puno toga, da mnogo toga da dokazuju i da se mnogo puta odreknu svoje ružne prošlosti. Njima se prvenstveno zamera što imaju veze sa organizovanim kriminalom i što je nekako suviše kokaina gravitiralo ka njihovoj političkoj opciji.  Moraju još puno da rade na sebi”, kazao je Dobrosavljević, komentarišući izbor Danijela Živkovića za predsjednika te stranke.

On je kazao da padaju u vodu kritike bivše vlasti da će novo rukovodsvo Skupštine usporiti evropski put Crne Gore.

“Tim medijskim spinovima su se pokušavali zastrašiti birači i poslati poruka međunarodnoj zajednici da ih neko ne zameni u ovom trenutuku, Mislim na bivšu vlast u Crnoj Gori. Svako ko je iole politički pismen znao je da se neće nebo srušiti, da se neće ništa dramatično desiti, već da će se dobiti mnogo funkcionalnija zakonovdavna vlasti”, naveo je Dobrosavljević.

Na njenom čelu je Andrija Mandić, koji je, kako je rekao, politički zreo, mudar i promišljen, te zna kako treba da funkcionišu insitutucije. 

“Mandić je u pravom je dobu kada treba da bude na funkciji”, istakao je gost emisije Info plus.

O prvim rezultatima popisa

Govoreći o prvim rezultatima popisa, navodi da je ozbiljna činjenica koju su pokazali popisi svih država u regionu, a to je da dolazi do dramatičnog demokrafskog sunovrata.

“Ne samo pristorima bivše Jugoslavije, već i drugim zemljama gde je više miliona stanovnika nestalo. Recimo Bugarska, Rumunija…Bugarska po prvi put ima manje stanovnika od Srbije, dakle ima šest miliona a Srbija šest i po”, rekao je on.

Ne treba, kako kaže, zaboraviti 80.000 ljudi iz Rusije i Ukranije koliko se trenutnu nalazi u Crnoj Gori.

“Oni su registrovani sa svojim prebivalištem. Ali Crna Gora se suočava sa metropolizacijom. Dakle, najviše stanovnika dolazi tamo gde je najviše posla. Rešenje je privredni razvoj, otavarnje fabrika i radnih mesta, međudržavana saradnja. Pokazalo da nijedna država ne može da prosperira sama u ovoj krizi i blokovskoj podeli sveta”, rekao je on..

Ono što najviše privlači pažnju građana su, smatra Dobrosavljević, rezultati popisa koji se tiču identitetskih pitanja, a koji se očekuju za nekoliko meseci.

“Može se naslutiti da su rezultati u prethodnih 20 godina, a možda i 30, zaista bili jedna vrsta perioda kada se vršio identitetski inžinjering. I kada je jedna identetetska zajednica u etničkom i lingvističkom smislu na neki način trebalo da bude asmiliovana. Takva praksa nije baš odraz lepog vaspitanja. Crna Gora postaje uravnotežena zemlja, gde se svako može izjasniti kako se oseća”, zaključio je Dobrosavljević

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading