napadači istanbul
Foto: Alo/Profimedia

Policija u Istanbulu objavila je fotografije dvojice muškaraca, osumnjičenih da su izveli napad na crkvu Svete Marije u nedelju.

Pronađena je i odeća koju su napadači bacili dok su bežali sa mesta zločina. Oružje koje su koristili prilikom napada pronađeno je u jednoj šumi, dok je vozilo sa registarskim oznakama Poljske, koji su koristili, pronađeno na drugom kraju grada.

Navodno su osumnjičeni ranije radili u jednom kineskom restoranu. Jedan od napadača D. T. inače rodom iz Rusije, je do mesta skrivanja otišao autobusom, a potom se tu obrijao kako ga ne bi prepoznali. Policija je uspela da ga identifikuje i uhapsi pre nego što se rešio svih dokaza.

Kako prenose turski mediji, osumnjičeni za napad na crkvu, u kojem je stradala jedna osoba, ranije su radili u jednom kineskom restoranu.

Podsetimo, kamere su snimile trenutak kada su napadači ušli u crkvu i počeli da pucaju, dok su ljudi pokušavali da se sakriju.

Prema saopštenju ministra unutrašnjih poslova Alija Jerlikaje, naoružani napadači su upali u 11.40 po lokalnom vremenu u crkvu Svete Marije u istanbulskom kvartu Sarijer.

Ministar je rekao da su dvojica napadača nosila maske i da su bili prisutni s vernicima tokom nedeljne molitve.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading