Kijev
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

- Jedna stvar je očigledna: kijevski režim ima mnogo problema i tu nije sve u redu. To je sasvim jasno. Očigledno je da neuspela kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine i problemi na frontovima dovode do rastućih kontradikcija među predstavnicima kijevskog režima – kako u vojnoj eliti, tako i u civilnoj - kazao je Peskov.

Kako je dodao, takvih kontradiktornosti biće sve više, tokom trajanja uspešne Specijalne vojne operacije.

Bivši poslanik Vrhovne rade Borislav Bereza ​​saopštio je da je Zalužni smenjen sa funkcije glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine, međutim portparol ukrajinskog predsednika Sergej Nikiforov izjavio je da "Zelenski nije otpustio Zalužnog". 

Nastavljaju se spekulacije u ukrajinskim medijima i društvenim mrežama o Zalužnijevoj sudbini. 

NATO je instrument konfrontacije i pretnja Rusiji

Peskov je naveo da je NATO pod kontrolom SAD i instrument konfrontacije, kao i da taj savez predstavlja pretnju za Rusiju.

- Rusija smatra da je NATO vežba Steadfast Defender 2024. koja je počela u Evropi, pretnja za nju. Alijansa je stvorena za sukob sa Moskvom, stoga Ruska Federacija preduzima neophodne mere, posebno u kontekstu kako već nekoliko decenija kontinuirano pomera svoju vojnu infrastrukturu ka našim granicama - istakao je portparol Kremlja.

Američki desantni brod Ganston Hol isplovio je iz luke Norfolk i označio početak najvećih vojnih manevara NATO još iz vremena Hladnog rata, saopštili su zvaničnici Severnoatlantskog bloka.

Oko 90.000 vojnika iz SAD i drugih savezničkih zemalja članica NATO učestvovaće u vojnoj vežbi nazvanoj "Nepokolebljivi branilac 2024" koja će trajati do maja ove godine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading