Džejd i Karla
Foto: Alo/Facebook/Carla Couperthwaite

Džejd Kupertvaite (32) iz Boltona pronašla je prošle godine svoju sestru Karlu (26) mrtvu, a onda je ušla u spavaću sobu i videla da je njihov brat Stiven (33) doživeo istu sudbinu.

Njeni brat i sestra su tragično nastradali nakon što su koristili lekove na svoju ruku, piše Telegraf.

Karla je, naime, pokušala da umiri svoju zubobolju lekovima koji su prepisani Stivenu, koji se lečio od bolesti zavisnosti, prenosi Mirror.

"Još ne mogu da prihvatim da su oboje umrli istog dana. Neverovatno je okrutno", rekla je njihova sestra Džejd.

Njihovu smrt je iskoristila da na primeru pokaže ljudima koliko je opasno da koriste lekove na svoju ruku i da to "što nekome odgovara terapija ne znači da će i vama".

"Nemojte uzimati lekove koji vam nisu prepisani", apelovala je.

"Moj život je prazan bez njih. Delili smo dom, pozajmljivali odeću jedni od drugih, sve smo radili zajedno. Ličili smo jako, ljudi su mislili da smo blizanci. Završavali smo rečenice jedni drugima, bili na istoj talasnoj dužini. Karla me je podržala kada sam izgubila bebu posle porođaja, a sada su sahranjeni svi. Za mene je uteha jer su zajedno", rekla je skrhana sestra.

Džejd je istakla da je Karla uzela morfijum kako bi izlečila zubobolju.

Tog 6. septembra su brat i sestre bili u stanu kada im se Stiven požalio da ima bolove zbog stavljanja faseta i da mu je prepisan morfijum. Karla je u to vreme patila od zubobolje, imala je intervencije i planirano vađenje još četiri zuba.

"Stiven je stavio fasete i rekao da mu je prepisan morfijum. Kada joj je ponudio, nismo videli neku štetu. Verovali smo da je uredu da koriste iste lekove za slične stvari. Zadremali smo na kauču, a kada sam ustala, videla sam da Karla ne diše. Ušla sam u sobu, i pronašla brata mrtvog", objasnila je Džejd.

Hitna pomoć je stigla nekoliko minuta kasnije ali nije mogla ništa drugo nego da konstatuje smrt.

Istraga je ranije ovog meseca pokazala da se Stiven borio sa zavisnošću.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading