Protest u Belgiji
Foto: AP/Foto:AP/Tanjug

Pozivajući se na izvore u policiji i među poljoprivrednicima, finansijski dnevnik De Tijd navodi da demonstranti planiraju da zabrane pristup luci Zebruge u Severnom moru, drugoj po veličini u zemlji, na najmanje 36 sati, počev od danas u 14.00 časova, prenosi Rojters.

Predstavnik lučke uprave rekao je da nije moguće proceniti kakve i koliko ozbiljne poremećaje može da izazove blokada.

Poljoprivrednici su od jutros prekinuli saobraćaj blizu holandske granice na autoputu E19 kolonom traktora koji se kreću ka lučkom gradu Antverpenu, a belgijski premijer Aleksandar De Kro najavio je za danas sastanak sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika, prenosi belgijski državni emiter RTBF.

Protest u Belgiji

Foto:AP/Tanjug

 

 

Poslednjih nedelja farmeri širom Evrope protestuju zbog glomazne birokratije, visokih troškova proizvodnje i nelojalne konkurencije koja je nastala kao rezultat liberalne trgovinske politike Evropske unije.

Belgijski farmeri su u ponedeljak blokirali autoputeve na jugu zemlje i parkirali svoje traktore u blizini parlamenta EU u Briselu.

Protest u Belgiji

Foto:AP/Tanjug

 

 

Istovremeno, ogorčeni poljoprivrednici u Francuskoj blokirali su glavne saobraćajnice oko Pariza nezadovoljni zbog vladinog poreza na gorivo za traktore, uvoza jeftinih poljoprivrednih proizvoda i niskih otkupnih cena.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading