Povređen skijaš na Kopaoniku
Foto: Alo/Foto: RINA

Kada je Monika Laso otišla na skijanje sa drugaricama, nije ni slutila da će noć provesti "zarobljena" visoko iznad snežnog tla u ledenoj gondoli, a ne na temperaturama ispod nule. Oko 17 časova otišla je do žičare jer je bila preumorna za još jedan spust niz brdo. Ali nije očekivala ono što se dogodilo. Samo nekoliko minuta nakon što se popela u gondolu i počela da se spušta prema dolini, žičara je neočekivano stala, prenosi KCRA.

"Nisam imala ni telefon, ni baterijsku lampu, ni bilo šta“, rekla je Lasova. tako je bila 'zarobljena' u visini i hladnoći i pokušavala je da privuče pažnju vriskom, ali je niko nije čuo. "Vrištala sam dok nisam izgubila glas", rekla je. Ona je tako noć provela visoko iznad zemlje, dok su prema rečima meteorologa temperature pale ispod -5 stepeni. Pokušavala je da se ugreje trljajući ruke i noge.

U dolini su je čekali prijatelji, a kada se nije pojavila prijavili su je kao nestalu. Tek kada je žičara u petak ujutro ponovo proradila, svi su shvatili koliko je nesrećna Monika u njoj provela noć. Spasilačke službe su joj odmah pomogle, a istraga o incidentu je u toku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading