SOROŠEVI PRSTI U TEKSASU Američki mediji upalili alarme, kriza tek počinje
Alo

Prema izveštajima, na koje se poziva "Foks njuz", ovaj bogati donator finansira najmanje pet liberalnih grupa u Teksasu. Preko tri miliona dolara dao je mreži političkih akcionih komiteta (PAK), a jednog od njih "Teksašku većinu" prošle godine su finansirali isključivo Soroš i njegov Demokratija PAK II, sa ukupno 2,25 miliona dolara.

Iako se grupa prošle godine nije javno isticala, lokalni mediji su je ranije ovog meseca opisali kao projekat bivših službenika iz neuspele kampanje demokrate Beta O'Rurka, bivšeg kongresmena čiji su izborni napori prvo da svrgnu republikanskog senatora Teda Kruza 2018, a zatim sadašnjeg republikanskog guvernera Grega Abota 2022, propali.

Iako se Teksas tradicionalno doživljava kao republikanska država, demokratski kandidat Džozef Bajden izgubio je 2020. godine od tadašnjeg predsednika Donalda Trampa sa samo šest poena razlike.

Soroš je donirao najmanje 300.000 dolara u drugoj polovini 2023. "Si-Ti-Eks voutsu" koji je ispostava Univerziteta Konkordija, 200.000 dolara demokratskom PAK okruga Dalas i 100.000 dolara grupi pod nazivom "Prvi utorak".

Milijarder je takođe dao 250.000 dolara Teksaškom organizacionom projektu, koji su on i njegove organizacije podržale u iznosu od nekoliko miliona dolara u poslednjih nekoliko godina i čiji je jedan korisnik ubio roditelje, pa je oslobođen uz kauciju koju je platio Sorošev projekat.

Soroš, koji je zbog liberalnih ideja meta kritika američkih konzervativaca, potrošio je ogromne sume novca kako bi u istočnoj Evropi "instalirao" lidere čija je politika u skladu sa američkom.

Poslednjih godina, u Teksas je stiglo stotine hiljada Amerikanaca koji beže iz liberalnih uporišta poput Kalifornije, gde su nagli porast kriminala i visoki troškovi stanovanja izazvali poplavu iseljenika.

S obzirom na blizinu meksičke granice, Teksas je takođe zabeležio značajan rast broja stanovnika zbog ilegalne imigracije. Iako ilegalci ne glasaju u Teksasu, kritičari politike otvorenih granica koju favorizuju Soroš i njegovi saradnici optužuju ih da pozivaju horde migranata kako bi „ojačali“ biračke spiskove na razne (i nedozvoljene) načine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading