napad 28.1.
Foto: EPA/EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Turska policija uhapsila je jednog od napadača na katoličku crkvu u Istanbulu, u kojoj je ubijena jedna osoba, javili su danas turski mediji. Turski ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja rekao je ranije da su dva napadača otvorila vatru u crkvi Svete Marije, gde su ubili jednu osobu.

List "Milijet" piše da su jedinice za borbu protiv terorizma uhapsile jednog od napadača.

Ranije danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izrazio je saučešće katoličkoj zajednici u Istanbulu povodom napada na crkvu u kojoj je ubijena jedna osoba i najavio da će biti preduzeti neophodni koraci kako bi ubice bile uhapšene.

Papa Franja, takođe je uputio saučešće, navodeći da je uz katoličku zajednicu u Istanbulu.

Maskirani napadači upali za vreme bogosluženja u crkvu

Podsetimo, dva maskirana napadača izvršila su oružani napad na katoličku crkvu u Istanbulu tokom nedeljnog bogosluženja u kojem je poginula jedna osoba, izjavio je danas turski ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja.

 

 

Prema saopštenju Jerlikaje, naoružani napadači su upali u 11.40 po lokalnom vremenu u crkvu Svete Marije u istanbulskom kvartu Sarijer, prenosi turski servis CNN-a.

Ministar je rekao da su dvojica napadača nosili maske i da su bili prisutni s vernicima tokom nedeljne molitve, prenosi Blic.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading