Kim
Foto: EPA/EPA-EFE/MIKHAIL METZEL/SPUTNIK/KREMLIN POOL

Kim je to rekao dok je razgovarao o regionalnom razvoju u govoru na 19. proširenom sastanku Političkog biroa 8. Centralnog komiteta Radničke partije Koreje, vladajuće partije u zemlji, održanom između utorka i srede, navodi KCNA.

Severna Koreja je poslednjih decenija patila od ozbiljne nestašice hrane, uključujući glad 1990-ih, često pogoršanu prirodnim katastrofama kao što su poplave koje štete žetvi.

Severnokorejski lider je takođe pozvao svoju stranku da donese brzu promenu kako bi se povećao životni standard ljudi širom zemlje i zatvorio jaz između urbanih i ruralnih područja kroz svoju novu politiku regionalnog razvoja.

Kim Džong Un je ovu politiku najavio na sastanku Vrhovne narodne skupštine održanom ranije ovog meseca.

- Ukupna regionalna ekonomija je u užasnoj situaciji bez elementarnih uslova i postoje ozbiljne neravnoteže i veliki jaz između regiona u pogledu njihovih geografskih okolnosti, ekonomskog potencijala i životnih okolnosti - rekao je Kim, prenosi Rojters.

Ne treba da sedimo i čekamo da se situacija i uslovi postanu povoljni, već da nađemo više poslova da bismo bili verni svojoj dužnosti za dobro naroda - dodao je on.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading