Donald Tramp
Foto: Alo/Foto: EPA/Chris Kleponis

Tramp je na društvenim mrežama objavio da podržava pravo Teksasa da brani svoje granice od "invazije" i "napao predsednika Džozefa Bajdena", optužujući ga da je "predao granicu" i "podsticao masovnu invaziju miliona ilegalnih imigranata".

- Teksas se s pravom pozvao na klauzulu o invaziji iz ustava i mora da dobije punu podršku da spreči invaziju - naveo je Tramp.

On je pozvao druge države da pošalju Nacionalnu gardu u Teksas da zaustave tu "invaziju". 

- Ohrabrujemo sve države koje su spremne da rasporede svoje snage u Teksasu, kako bi sprečile ulazak ilegalaca i proterale ih nazad preko granice - poručio je Tramp.

Guverner Teksasa Greg Abot izjavio je prethodno da vlasti te države nameravaju da samostalno zaštite deo američko-meksičke granice od invazije ilegalnih migranata, ukoliko federalne vlasti SAD ne budu u stanju da se izbore sa tim zadatkom.

Kako je naveo, američka administracija na čelu sa Džozefom Bajdenom nije ispunila svoje obaveze da zaštiti granicu, što je dovelo do odluke državnih organa da proglase "invaziju i pravo na samoodbranu", napomenvuši da su te mere deo njegovih ustavnih ovlašćenja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading