traktori
Foto: Tanjug/Foto: Tanjug

Sindikati poljoprivrednika za danas su pozvali na blokade puteva u Parizu i oko njega, kako bi pojačali pritisak na vladu koju poljoprivrednici optužuju da im ne pomaže dovoljno da se nose sa, kako kažu, niskim cenama hrane i oštrim regulativama, prenosi Rojters.

Zbog blokade puta A1 severno od Pariza već jutros se stvorila kolona duga oko četiri kilometara, saopštilo je ministarstvo saobraćaja. Na društvenim mrežama pojavili su se i snimci traktorista koji tvrde da idu ka Le Manu, glavnom gradu departmana Sart u regionu Loare na Zapadu Francuske.

Mediji u Francuskoj prenose da su poljoprivrednici u ranim jutarnjim satima postavili blokade i na raskrsnicama južno od Pariza, a da će glavni protesti početi rano posle podne.

Vlada je saopštila da će objaviti mere usmerene ka obuzdavanju nezadovoljstva poljoprivrednika kasnije danas, a očekuje se da će se premijer Gabrijel Atal obratiti u toku dana. Francuska vlada, za sada, nije saopštila gde i kada će Atal govoriti i kakve mere će biti objavljene, preneo je Informer.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading