ŠOJGU OTKRIO NOVO STANJE Rusija izgradila celu postavku, linije pomerene ka frontu
Foto: Tanjug/Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service photo via AP

"Uspeli smo da značajno povećamo proizvodnju osnovnog traženog naoružanja i municije. Tome je posebno doprinelo proširenje i modernizacija proizvodnih kapaciteta, kao i povećanje produktivnosti rada", rekao je general armije.

Dobrim rezultatima doprineo je i efikasan rad Ministarstva odbrane i organizacija odbrambene industrije – mnoga preduzeća su otvorila nove radionice, linije i opremile se visokotehnološkom opremom, rekao je Šojgu.

"Oprema i naoružanje brzo stižu u borbenu zonu i povećavaju borbenu sposobnost ruskih snaga", naglasio je ministar i dodao da je glavni zadatak u ovom trenutku da svaka jedinica i svaki vojnik dobiju sva potrebna sredstva za uspešno izvršenje borbenih zadataka.

Pritom, to što na frontu postoje sistemi za remont naoružanja i tehnike je u mnogome skratilo rokove rekonstrukcije i povećalo spremnost vojske.

Govoreći o radu vojno-građevinskog kompleksa, ministar je napomenuo da je prošle godine za kratko vreme, bez gubitka kvaliteta rada, ukupno izgrađeno 2.772 zgrada i objekata za potrebe vojske.

Glavni napori su bili usmereni na izgradnju infrastrukture za razmeštanje sila i sredstava nuklearnog odvraćanja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading