milojko spajić
Foto: Printscreen/YouTube/RTCG - Zvanični kanal

Naime, iako je Šaranović ovaj predlog podneo krajem prošle godine, premijer Milojko Spajić ga još uvek nije uvrstio na dnevni red sednice Vlade.

Na pitanja „Vijesti”, zbog čega Spajić uporno ignoriše da to uradi, Generalni sekretarijat Vlade (GSV) je saopštio je da izvršna vlast još uvek nije dobila Šaranovićev predlog, ali da ga je on 26. decembra dostavio njenoj Komisiji za kadrovska i administrativna pitanja.

Iz GSV tvrde da je komisija dva dana kasnije razmotrila predlog i odgodila odlučivanje o njemu dok Šaranović ne dostavi i predlog za određivanje vršioca dužnosti direktora UP.

Iako, naizgled, deluje samo kao formalna stvar, dobro upućeni izvor portala "Borba" iz bezbednosnog sektora pojasnio je da Spajić na dnevni red Vlade ne stavlja Brđaninovu smenu jer, još uvek, nije uspeo da postigne nikakav dogovor sa Demokratama o tome ko bi bio njegov naslednik.

Kako sada stvari stoje, dodaje on, do toga će se teže i doći što više vremena bude prolazilo.

Iz tog razloga, prema rečima našeg izvora, Spajic je procenio da je bolje da Brđanin i dalje sedi u fotelji prvog policajca, jer neće udovoljavati Demokratama, kojima se takođe žuri ali su im ruke vezane, na način što bi postavljao i imenovao njihove kadrove po dubini.

Podsećamo, prve trzavice u novoj Vladi počele su kada je, početkom decembra, ministar pravde Andrej Milović zatražio hitne smene u bezbednosnom sektoru.

On je tada imperativno zahtevao da sa funkcija hitno odu, sad već bivši, v.d. direktor Uprave policije Nikola Terzić, šef Specijalnog policijskog odelenja Predrag Šuković i direktor Agencije za nacionalnu bezbednost Boris Milić.

Milić je Terziću tada zamerio što je „čovek URA-a”, Šukoviću navodno učestvovanje u kreianju afere Do Kvon, dok je Milić bio nemi saučesnik u svemu što je, kako je naveo on tada, „Abazovićev kabinet napravio PES-u tokom svoje vladavine“.

Tome su se oštro usprotivile Demokrate kojima je, po koalicionom sporazumu koji je postignut prilikom formiranja Spajićeve Vlade, pripao sektor bezbednosti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading