Kafa
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

U popularnoj temi na Starbucks Reddit-u, jedan radnik zaposlen u ovlašćenom kafiću koji nije Starbaks, ali prodaje njihove kafe (We proudly serve Starbucks location), hteo je da mu neko na forumu objasni dilemu: "Bukvalno ne znam da li je ovo etički ili dozvoljeno, pa sam hteo da pitam ovde“, prenosi Telegraf.

U objavljenom postu, radnik kaže da je na njihovoj lokaciji ponestalo espresa brenda Starbaks i svih njihovih drugih rezervnih mešavina (blendova), ali da je ostalo decaf-a, odnosno beskofeinske kafe.

Umesto da kupce obaveste o tome, kako bi oni sami mogli da odluče da li žele Starbaks kafu bez kofeina ili kafu nekog drugog brenda, menadžment je predložio drugu ideju.

- Uprava sada želi da koristimo kafu bez kofeina u svim mlinovima, što smo odmah videli kao crvenu zastavicu – kaže ovaj radnik i dodaje da su ranije radili u korporativnim i licenciranim prodavnicama, tako da znaju koja je stvarna procedura kada ponestane standardnih zrna espresa.

- Sada nam je, takođe, rečeno da nikome ne govorimo da kupcima služimo kafu bez kofeina. To je očigledno na granici sa etikom – piše dalje ovaj barista i otkriva kako im je naloženo da istinu kriju čak i od svojih kolega.

Nizali su se razni komentari, a osoba koja je sebe nazvala supervizorom Starbaksa - savetovala je ovog radnika da otkrije kupcima da na raspolaganju imaju samo opciju bez kofeina i da pita šefa zašto traži od radnika da lažu klijente.

Dodaje i da radnik može da prijavi problem HR službi.

Dalje u tekstu se navodi kako je, na osnovu istraživanja, utvrđeno da obmana ove vrste – u vezi sa kofeinom – krši državni statut o neovlašćenju hrane, tako da će to pitanje izneti svom menadžmentu. Barista je izgleda bio u pravu. Zamena jedne namirnice drugom izgleda da delimično potpada pod federalnu definiciju neovlašćenog pristupa hrani, prema američkom Ministarstvu pravde.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading