Veselin Veljović
Foto: Printscreen

Podsećamo, SDT sumnjiči Veljovića da je posredstvom Skaj aplikacije 22. decembra 2020. godine obavestio biznismena Aleksandra Mrkića da se sprema pretres jednog magacina gde su skladištene nelegalne cigarete i tako zloupotrebio službeni položaj.

Osim Veljovića, tada su uhapšeni i Nikola Mrkić i Mujo Nikočević.

Podsetimo, po nalogu SDT-a, Veljović je uhapšen 24. jula 2023. godine zbog sumnje da je počinio krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja, od kada se nalazi u pritvoru.

Nikočević se tereti da je imao zadatak da primenjuje nasilje i zastrašivanje po nalogu organizatora kriminalne organizacije, da nabavlja vatreno oružje i da ga po nalogu organizatora predaje drugim licima, kao i da preduzima druge radnje po uputstvima i naredbama organizatora.

Krajem oktobra prošle godine, Vrhovni sud je produžio pritvor za još tri meseca Veselinu Veljoviću, Muju Nikočeviću i Nikoli Mrkiću, zbog sumnje da su članovi krimnalne grupe formirane radi šverca cigareta, do 24. januara 2024. godine.

Potraga za Aleksandrom Mrkićem još je bez rezultata.

Mrkić je, po podacima koje je ranije dobio "Portal RTCG", često boravio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali nije poznato da li je tamo i dalje i je li sa tom državom bilo komunikacije o eventualnom izručenju.

Milion za slobodu

Odbrana bivšeg direktora UP ponudila je jemstvo od 928.000 evra kako bi mu bilo omogućeno da se brani sa slobode, što je podgorički Viši sud odbio. To je drugi put da je jemstvo za Veljovića odbijeno.

Jedan od Veljovićevih branilaca, advokat Mihailo Volkov, krajem novembra je Višem sudu u Podgorici predao je predlog za novo jemstvo koji se, kako je tada kazao uglavnom sastoji od nekretnina koje su za Veljovićevu slobodu ponudili članovi njegove porodice, u čemu su pomogli i prijatelji.

Kako je pisao "Portal RTCG", krajem oktobra sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odbio je ponuđeno jemstvo Veljovića. On je tada za slobodu ponudio imovinu u Mojkovcu čija je vrijednost procijenjena na 585.000 evra.

Ponudio je dve kuće i zemljište u rodnom Mojkovcu, kao i kuću u kojoj žive njegova braća, osmoro dece i majka.

RTCG

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading