policija pjp
Foto: Printscreen/YouTube/ RTCG - Zvanični kanal

Oni se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja u produženom trajanju, saopšeno je iz Uprave policije.

“Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odseka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finansijskih istraga su u nastavku nacionalne akcije „Browing“, u ranim jutrarnjim časovima izvršili pretrese na više lokacija na Cetinju i drugim gradovima Crne Gore kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 13 komada vatrenog oružja i municije”, dodaje se u saopštenju.

Od toga, dodaju, osam komada dugocevnog vatrenog oružja, četiri komada kratkocevnog vatrenog oružja, jedna cev i 804 komada municije.

oružje

MUP Crne Gore

 

 

Sumnja se da su O.K i M.P. od 2019. do 2022. godine, protivpravnim iskorištavanjem službenog položaja, a postupajući suprotno odredbama člana 13 Zakona o oružju, izdali odobrenja za nabavku oružja za V.V., B.V. i E.M., od kojih je oružje oduzeto, kao i drugim licima.

Time su im, kako se dodaje u saopštenju, omogućili nabavku 28 komada vatrenog oružja, suprotno zakonskim propisima, gde je za sada utvrđeno da su u 17 odvojenih predmeta i slučajeva, postupali nezakonito.

Istraga se vodi u odnosu na desetine predmeta u kojima su postupala osumnjičena lica.

“Jutrošnja akcija službenika Sektora za borbu protiv kriminala predstavlja beskompromisnu posvećenost procesuiranju svih službenika koji su svojim aktivnostima kompromitovali sistem bezbednosti, kao i transparentnost u radu koja će biti ključna smernica za obnovu poverenja u institucije sistema”, zaključeno je u saopšetnju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading