eksplozija vagona sa oružjem
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen, ilustracija

Američka vojska je izvela "preventivne napade" na tri projektila i lansera Huta, nakon što su nadzorni avioni SAD otkrili da se priprema napad na komercijalne i ratne brodove u Crvenom moru, piše Njujork tajms.

Reč je o petom napadu SAD na jemenske militantne u poslednjih nedelju dana, a napadi su usledili nakon što su Huti gađali komercijalne brodove u Crvenom moru u znak protesta protiv izraelske ofanzive na Pojas Gaze. 

Američka vojska je i prethodne noći izvela novi talas raketnih udara sa brodova i podmornica na lokacije u Jemenu koje kontrolišu Huti, koji su prethodno preuzeli odgovornost za napad na američki teretni brod "Genko Pikardi".

Huti su ranije saopštili da neće oklevati da ciljaju sve mete koje su pretnja arapskom svetu i Crvenom moru sa "legitinim pravom da brane Jemen i nastave podršku nad ugnjetenim Palestincima".

Jemenska grupa je istakla da neće odustati od podrške Palestincima i da ih od toga ne može odvratiti ni to što su ih Sjedinjene Američke Države ponovo uvrstile na listu globalnih terorističkih organizacija, prenosi Tanjug.

BONUS VIDEO


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading