Pakistanska vojska
Foto: Shutterstock/Shutterstock

- Oružane snage Pakistana su u izuzetno visokoj pripravnosti - navodi se u saopštenju agencije.

Neimenovani predstavnik snaga bezbednosti dodao je da će svaka „avantura“ iranske strane protiv Pakistana dobiti snažan odgovor.

Uveče 16. januara, Korpus iranske islamske revolucionarne garde saopštio je da je lansirao balistički projektil i bespilotnu letelicu na glavnu bazu terorističke grupe Džaiš al Adl, koja se nalazi u pakistanskoj provinciji Beludžistan koja se graniči sa Iranom. 

Pakistan je najoštrije osudio iranski napad i u sredu je opozvao svog ambasadora iz Teherana , takođe nagovestivši da iranski ambasador za sada neće moći da nastavi svoju diplomatsku misiju u Islamabadu .

Pakistansko ministarstvo spoljnih poslova objavilo je u četvrtak seriju napada na teroristička skrovišta u iranskoj provinciji Sistan i Beludžistan. 

Ministarstvo spoljnih poslova je istaklo da su meta operacije bili teroristi pakistanskog porekla koji sebe nazivaju „sarmačarima“ na teritorijama kojima se ne može upravljati unutar Irana. 

Istovremeno, Ministarstvo spoljnih poslova je nagovestilo da Pakistan poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Islamske Republike Iran, a jedina svrha napada je bila da se osigura sopstvena bezbednost i nacionalni interesi Pakistana.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading