Nigerija
Foto: Alo/Tanjug

"Izazvao ju je eksploziv koji su uskladištili ilegalni rudari“, rekao je guverner savezne države Oio, prenosi Bi-Bi-Si.

 Dve osobe su poginule, a 77 je povređeno u eksploziji koja je pogodila sedam kvartova trećeg najnaseljenijeg nigerijskog grada. Na mestu eksplozije okupio se veliki broj ljudi, a akcije spasavanja se nastavljaju.

"Srušio se krov. Moja majka je bila u krevetu kada se to dogodilo. Hitno je prevezena u bolnicu gola. Idem da je posetim", rekao je jedan od očevidaca.

Na mestu eksplozije zgrade su pretvorene u ruševine, a vozila uništena. Izvan zone eksplozije oštećeni su prozori i krovovi na kućama. Očevici kažu da se eksplozija dogodila oko 19:45 po lokalnom vremenu u naselju Bodiji. Eksplozija se čula širom grada Ibadana, glavnog grada jugozapadne države Ojo.

 

 

Jedan od očevidaca je slobodni moler koji je radio na jednoj od zgrada koje su se srušile. Ujutro je došao na posao i nije mogao da nađe svog šefa. "Zvao sam ga, ali ne mogu da ga dobijem i video sam da mu je vozilo uništeno“, rekao je on.

Guverner Ojoa Seji Makinde objavio je na Fejsbuku da će odgovorni biti "uhapšeni i odgovarati za eksploziju".

"Naredio sam da medicinske troškove svih žrtava pokrije vlada“, rekao je on i dodao: "Takođe ćemo obezbediti privremeni smeštaj za one čije su kuće pogođene i podržaćemo ih da ponovo izgrade svoje živote".

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading