Vladimir Putin
Foto: Alo/Profimedia

Temperature u nekim delovima Rusije su pale na čak -55°C, ali sve je to deo navodnog plana ruskog predsednika da svoju vojsku popuni ubicama, pljačkašima i trgovcima drogom.

Olga Romanova, direktorka organizacije za ljudska prava Rusija iza rešetaka, rekla je da je cilj da se osuđenici nateraju da idu u rat.

- Iz tog razloga su jednostavno isključili grejanje na temperaturama ispod nule. Uslovi u zatvorima bi trebalo da postanu nepodnošljivi da tamošnji muškarci odu u Ukrajinu - rekla je ona nemačkom listu BILD.

Prema procenama, u Ukrajini je već raspoređeno više od 100.000 zatvorenika, uključujući masovne ubice, silovatelje i trgovce drogom.

Oni su deo odreda pod nazivom "Oluja Z".

Međutim, ne smrzavaju se samo u ruskim zatvorima.

Naime, u Podmoskovlju se poslednjih dana i nedeljama Rusi smrzavaju u svojim domovima.

Oko 20.000 ljudi u gradovima Klimovsk, Ljubertsi i Podolsk, u moskovskoj regiji, danima je bez grejanja, a neki i nedeljama. Kako je izvestio ruski Telegram kanal Baza, temperature su prošle nedelje pale ispod -25 Celzijusovih stepeni, a lokalne vlasti proglasile su vanredno stanje.

Prema državnoj novinskoj agenciji TASS, glavni razlog za nedostatak grejanja bio je kvar bojlera u lokalnoj fabrici municije koja opskrbljuje rusku vojsku za rat u Ukrajini, ali je takođe opskrbljivala grejanjem Klimovskog i njegova predgrađa.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading