Bombardovanje Gaze
Foto: EPA/EPA/HANNIBAL HANSCHKE

- Uvereni smo da iza tog zločina stoji kijevski režim, koji ne samo da pokušava da uništi one koji se ne slažu sa njegovom zločinačkom logikom, već i nema milosti prema stotinama hiljada svojih građana, davi zemlju u krvi - navodi se u saopštenju.

Naglasili su da SAD nisu uložile napore da oslobode svog građanina i da su sigurni da će ti "branioci slobode izražavanja" sa dvostrukim standardima, pokušati da zataškaju smrt novinara.

- Izražavamo naše najdublje saučešće ocu Gonzala Lire, koji je poginuo neustrašivo braneći slobodu i svoja uverenja - naglašava se.

Prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski je na svom Telegramu naveo da ga je Lira kontaktirao pre suđenja, održanog u leto prošle godine, i da je zatražio pomoć da otputuje u Rusiju.

- Pozvao sam ga tada da govori uživo u Savetu bezbednosti UN i da kaže šta mu rade i zamoli ceo svet za pomoć. Oklevao je nekoliko dana i na kraju se nije odlučio na to. Šteta, možda bi mu to spasilo život. Sada je prosto odvratno posmatrati kako kratkoročni i beskrupulozni američki i evropski političari pokušavaju da ignorišutaj neljudski zločin kijevskog režima, čijeg vođu besramno oblače u togu demokratskog lidera - napisao je Lira.

Poljanski je naglasio da će Rusija nastaviti da skreće pažnju na njegovu sudbinu sa platforme UN kako niko od njegovih mučitelja i dželata ne bi mogao da izbegne odgovornost.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading