Majka s detetom
Foto: Printscreen/Facebook

Maćeha iz pakla je mesecima gledala kako da naudi bebi staroj 18 meseci, da bi je na kraju i ubila tako što joj je davala aceton, baterije i šrafove što je dovelo do otkazivanja organa.

Aleisija Ovens (20) iz Pensilvanije, optužena je da je smrtno otrovala 18-mesečnu ćerku svog dečka tako što ju je hranila baterijama, šrafovima i acetonom. Kako se navodi u saopštenju policije, prvo je istražila štetne efekte ovih predmeta na dete pre ubistva.

- Detalji ovog slučaja su užasni. Teško je razumeti zašto bi neko namerno uradio nešto da naudi potpuno bespomoćnom detetu, a zatim obmanuo istražitelje o tome šta se dogodilo - rekla je Mišel Henri, državna tužiteljka Pensilvanije.

- Istraga pokazuje da je okrivljena mesecima pedantno istraživala kako određene supstance štete deci. Zatim je, kako se navodi, postupila po svojim saznanjima - rekla je.

Istraga je počela 25. juna 2023. godine, kada su lekari pozvani u kuću gde je Ovensova živela sa svojim dečkom. Lekari su utvrdili da devojčica ne daje znakova života. Prebačena je avionom u dečju bolnicu u Pitsburgu gde je umrla četiri dana kasnije 29. juna.

Obdukcija otkrila jezive detalje

Obdukcija devojčice obavljena 30. juna pokazala je da je dete umrlo od trovanja acetonom koje je izazvalo otkazivanje organa. Medicinski stručnjaci su utvrdili da je beba bila izložena acetonu neposredno pre hospitalizacije.

Istražitelji su kasnije otkrili da je Ovensova između februara i juna prošle godine, koristeći svoj mobilni telefon, pretraživala informacije na internetu o proizvodima za domaćinstvo koji bi mogli ozbiljno da povrede ili ubiju dete.

Njeni termini za pretragu uključivali su kozmetičke proizvode koji su otrovni za decu i lekove koji dovode do slučajne smrti dece od trovanja, navodi se.

Istražitelji su takođe rekli da je dete hospitalizovano mesecima pre smrti nakon što je progutalo baterije i šrafove.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading