policija
Foto: EPA/EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Tunel dug 30 metara prokopan je od jednog stana u Podgorici do samog depoa Višeg suda u tom gradu, a četiri meseca kasnije i dalje se ne zna ni šta je odneto iz depoa, niti ko je nalogodavac! 

Tunel je slučajno otkriven 11. septembra 2023, a otvor je bio na dobro skrivenom mestu u depou suda. Reč je o prostoriji u kojoj se, pored sudskih spisa i predmeta, nalaze dokazni materijali, oružje i devet tona droge.

Sumnja se da iza svega stoje pripadnici kavačkog klana, a među ispreturanim predmetima su oni koji se odnose na Slobodana Kašćelana, Radoja Zvicera, ali i druge visokorangirane pripadnike klana. Sumnja se da je plan bio upravo uništavanje dokaza i spisa kako bi se pomoglo pritvorenim, ali i odbeglim članovima kavačkog klana.

tunel

Vlada Crne Gore

 

- Nijedan komad ukradenog oružja iz depoa Višeg suda nije pronađen nakon četiri meseca istrage, ne zna se tačno šta fali, ko su nalogodavci, izvršioci ni šta je bio motiv - kazao je crnogorski predsednik Odbora za bezbjednost i odbranu Miodrag Laković dodavši da je „teško odlučiti se da li su bezbednosne službe aljkavije radile pre, u toku ili posle kopanja tunela“.

Na sve to crnogorski mediji prenose ogorčenje ljudi zbog odluke podgoričkog suda da neki od uhapšenih zbog umešanosti u kopanje tunela budu pušteni da se brane sa slobode.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading