Kadirov
Foto: EPA/EPA-EFE/TATIANA BARYBINA / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Lider Čečenije Ramzan Kadirom objavio je vest na Telegramu da je u Čečenskoj Republici Rusije počela izgradnja posebnog rejona, koji će naseliti izbeglice iz Palestine, prenose Novosti.

Projekat finansira fond Heroja Rusije Ahmata-Hadži Kadirova i on podrazumeva izgradnju pet višespratnica, sa ukupno 35 stanova. Ukupna površina novih stambenih objekata iznosiće 4.200 kvadratnih metara. Novi objekti biće izgrađeni u glavnom gradu Čečenije, Groznom.

- Sa velikim zadovoljstvom sam čestitao raseljenim licima na tome što će uskoro dobiti sopstveni stambeni prostor. Posebno sam naglasio da ćemo im i dalje pružati sveobuhvatnu pomoć i podršku u rešavanju njihovih problematičnih pitanja. Takođe, svaka porodica izbeglica dobila je i po 100 hiljada rubalja - napisao je Kadirov.

Lider Čečenije je obećao da će nastaviti da pomaže izbeglicama da se adaptiraju na nove uslove života, što uključuje i pomoć pri dobijanju posla.

I na tom planu, kako kaže, već su postignuti određeni rezultati: 30 izbeglica već je zapošljeno i to u sferi zdravstva, dok su za druge omogućeni časovi ruskog jezika.

Kadirov je, podsetimo, ranije komentarisao poslednje zaoštravanje palestinsko-izraelskog sukoba i to rečima: "Mi podržavamo Palestinu."

Poručio je da se u čečenskim džamijama održavaju kolektivne molitve za Palestince i istakao da se protivi ratu na Bliskom istoku, koji, kako ocenjuje, "za razliku od drugih sukoba može da eskalira u nešto više". Lider Čečenije je čak predložio i da se u zonu konflikta pošalju čečenski mirovnjaci jer bi oni, kako kaže, tamo zaveli red, prenosi RT.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading