amerika
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

"Moj cilj nikada nije bio da budem samo glas protiv mržnje, podela i sebičnosti onoga što je naša partija postala pod Donaldom Trampom“, rekao je Kristi na skupu u Nju Hempširu, prenosi AP.

"Uvek sam govorio da ako dođe vreme da ne mogu da vidim put ka ostvarenju tog cilja, da ću se povući. I večeras mi je jasno da nema načina da dobijem nominaciju, zbog čega odustajem od kampanje za predsednika Sjedinjenih Država", rekao je Kristi.

On nije rekao da li planira da podrži drugog republikanskog kandidata, prenosi BBC.

Kristi se našao pod intenzivnim pritiskom uticajnih republikanskih krugova da odustane od svoje kandidature jer frakcija republikanaca koja je protiv Trampa nastoji da se ujedini iza održive alternative kandidaturi bivšeg predsednika.

Tvrdio da ne planira da napusti trku

Kristi je doskora tvrdio da ne planira da napusti trku, odbijajući sve brojnije pozive da se povuče, prenosi AP.

On je nastavio da se predstavlja kao jedini kandidat koji je spreman da direktno vodi borbu protiv bivšeg predsednika Trampa.

Kristijevo povlačenje iz trke za nominaciju zapravo predstavlja eliminiciju najglasnijeg Trampovog protivnika, iako je poslednjih meseci Niki Hejli, bivša guvernerka Južne Karolina i bivša američka ambasadorka pri Ujedinjenim nacijama, postala sve kritičnija prema Trampu, prenosi Tanjug.

Kristi (61) je više puta predviđao da će Tramp verovatno izgubiti na izborima od demokratskog predsednika Džozefa Bajdena, s obzirom na četiri krivična procesa koji su bacili senku na Trampovu kandidaturu za predsedničku nominaciju, preneo je Rojtrers.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading