nebojša medojević
Foto: Printscreen/YouTube/ Jutarnji Program TV Happy

„U svakom slučaju, pozivati se na tzv. ‘profesionalizam’ i ‘kompetenciju’, bez sprovedene lustracije i temeljnog čišćenja sektora bezbednosti od vojnika i plaćenika DPS duvanske i narkomafije, pogrešna je, štetna i besmislena i neće dati željeni rezultat – obračun sa korupcijom i organizovanim kriminalom. Bilo koga od visokih policijskih funkcionera iz bivšeg režima da postavite za direktora policije, on će imati deficit legitimiteta i povećan rizik od uticaja ključnih figura DPS mafije“, .

Posao policajca profesionalca je, istakao je on, da zna šta se dešava u državi, a posebno šta se dešava u policiji i ANB.

„A upravo srce DPS mafije je bilo u tim institucijama. Ako je neko bio visoki policijski funkcioner godinama, morao je da zna da je njegova institucija i njegov pretpostavljeni deo problema, a ne deo rešenja u borbi protiv mafije. Svi su oni ćutali i gledali kako DPS otima državu od građana i pretvara je u logističku mašineriju za podršku operacija jednog od najvećih duvanskih i narkokartela Evrope. Nije bilo patriota i profesionalaca da preuzmu odgovornost i deluju javno kao uzbunjivači i zviždači. Bilo ih je strah. A policajac, tužilac, sudija koji se boji treba da se bavi drugim poslom. Neka osnuju NVO ili odu u politiku“, naglasio je Medojević.

On dodaje i da je DPS mafija surovom likvidacijom poštenog, hrabrog i profesionalnog policajca i patriote Slavoljuba Šcekića poslala poruku straha ostatku bezbednosnig sektora: ko ne bude „lojalan” i ne bude slušao pravila mafije – biće ubijen.

„I to direktno od same policije i ANB. I od tada ja sektor bezbednosti, u svojim analizama, tretiram kao bezbednosni rizik i pretnju stabilnosti države i njenim vitalnim interesima. Nažalost, u svojim planovima radikalnih reformi ostao sam usamljen. Osim PzP nijedna druga politička partija nije bila za radikalna i jedina moguća i efikasna rešenja“, napisao je on.

Medojević tvrdi i da zato sad Demokrate i PES prave dilove oko izbora nekog od Veljovićevih ili Lazovićevih ljudi koji su, kao visoki policijski funkcioneri, morali znati šta se dešava u policiji i da je tamo žarište kriminala i sedište mafije.

„Ako nisu znali, onda nisu za policijski posao zbog neznanja. Ako su znali i ćutali, oni nisu za policijski posao zbog kukavičluka i izdaje države. Crna Gora je, za vreme vladavine DPS, teko obolela od korupcije i kriminala. Kancer je metastazirao i još je kapsuliran. Nema drugog rešenja nego hirurški zahvat i odstranjivanje bolesnog tkiva. I opet je ishod neizvestan. Moramo imati i puno sreće i Božije pomoći. Aspirinom i limunadom, zastavama, spotovima, paradama, koktelima, slikanjem sa ambasadorima bolest necete ni dotaći. Naprotiv, ona će se samo širiti, dok država pacijent ne izdahne. Ne mora niko da glasa za mene i PzP, ali moja dužnost je da vam govorim istinu. Znam da više volite slatke laži, nego gorku istinu. Ali neka je ovde. Može valjati nekome“, zaključio je Medojević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading